Erik_Falk's 5th gen Celica guider! || Del 3, Demontera bakre delen av mittkonsolen

Välkomna tillbaka alla Happy Stylers! Denna gången har jag haft mycket att göra med bilen då den börjat sin grovrengöring men jag kommer nu försöka uppdatera mina guider lite oftare för att kunna räta ut några frågetecken hos er Celica-ägare. Del 3, Demontera bakre delen av mittkonsolen Verktyg som behövs:Större Stjärnskruvmejsel Mindre vanligskruvmejsel Hylsa storlek 10 med en drygt 10 cm förlängning Dags att börja! Först och främst skall du lossa på 4 skruvar som sitter på sidan av mittkonsolen. Som synes på bilden så har jag tagit ut mina stolar men detta går att göra utan att ta ut stolarna. Du måste dock skjuta stolen fram och tillbaka lite då och då för att komma åt att skruva. På bild 1 nedan ser du två av de skruvar som ska lossas. De andra två sitter på andra sidan av mittkonsolen på precis samma ställe. Skruvarna har en liten hätta som skyddar och döljer dom men den bänder du enkelt bort med den lilla skruvmejsel. (glöm inte att tejpa skruvmejsel först!) Bild 1. Öppna sedan locket på mittkonsolen och rensa ut vad du kan tänkas förvara där. Lyft sedan på den lilla tygbit som ligger i botten (om du har någon, vet inte hur det ser ut hos andra) och under den döljer sig 2 stycken bultar som kräver nyckel nummer 10 och förlängningen. Se bild 2 för bultarnas placering. Bild 2. Nu är mittkonsolen i stort sätt loss men för att vara på den säkra sidan och inte göra sönder något så behöver du lossa på 2 clips som sitter framme vid växelspaken. Det gör du lättast genom att ta tag innanför damasken och dra försiktigt rakt uppåt tills de två clipsen lossat. Om jag inte minns helt fel från när jag gjorde detta så sitter clipsen där jag markerat på Bild 3, där ser du även hur jag menade med att "ta tag innanför damasken". Bild 3. Nu är mittkonsolen loss och du kan lyfta bort den från sin position. Börja med att lyfta där bak för att på så sätt trä den över handbromshandtaget. När mittkonsolen är fri från handbromsen kan du vinkla ner den åt sidan för att koppla loss de två kontakter som sitter fast under själva mittkonsolen. Se bild 4. Bild 4. Grattis! du har nu demonterat mittkonsolens bakre del! Nästa gång! Del 4 av Erik_Falk's 5th gen Celica guider! är:"Demontera främre delen av mittkonsolen" Happy Styling!



Svar på inlägget: Erik_Falk's 5th gen Celica guider! || Del 3, Demontera bakre delen av mittkonsolen



Mycket bra guider du gör! Perfekt att du även har med bra bilder så man lätt kan följa vad du håller på med. Visserligen har jag ingen Celica själv, men jag anar att många med den modellen blir mycket hjälpta av detta. Keep up the good work!


Tack för responsen! alltid kul med komplimanger





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka